Bijna iedereen heeft tegenwoordig een e-mailadres. In sommige gevallen kun je er zelfs niet meer zonder. De meeste mensen hebben een e-mailadres op een computer, maar niet iedereen weet hoe je hiermee moet inloggen op andere apparaten om de mail te bekijken en mail te versturen. Als je gebruik maakt van webmail dan kan je overal inloggen om e-mail te bekijken en te beheren.

De voordelen van webmail

We hebben het hierboven al even kort genoemd. Met webmail gebruik je e-mail alleen online. Je kunt er daarom op iedere computer en op iedere locatie gebruik van maken, als je maar toegang tot internet hebt. Steeds meer mensen gebruiken webmail, ook omdat je de e-mail dan eenvoudig kan synchroniseren tussen verschillende apparaten. Denk aan je mobiele telefoon, tablet en computer.

De verschillende providers

De meeste internetaanbieders in Nederland bieden ook een webmail mogelijkheid aan. Vaak krijg je bij het afsluiten van je internetabonnement al een gratis e-mailadres waarmee je ook van webmail gebruik kan maken. Is dit niet het geval? Neem dan de providers nog een keer onder de loep. De meeste grote namen zoals KPN, Ziggo en Vodafone bieden uitstekende webmail mogelijkheden. Telfort webmail is ook populair.

Welke webmailaanbieder is het beste?

Ben je er nog niet helemaal uit welke aanbieder het beste bij jouw wensen past? Wij vergelijken alle aanbieders op het gebied van internet en webmail met elkaar. Via de link in dit artikel kom je uit op een gids waar je werkelijk alle informatie vindt op het gebied van e-mail en online mail versturen. We vergelijken alle aanbieders met elkaar, naast de bovengenoemde bijvoorbeeld ook Telfort en XS4ALL, alle bekende aanbieders komen aan bod. Je vindt hier ook informatie over het inloggen op XS4ALL webmail bijvoorbeeld.